2e PowerEvent 27/10/2016

Lees hier het verslag

De Bermudadriehoek van de zelfstandige professional

Het blijft voor veel zelfstandige professionals een uitdaging om vlot de juiste opdrachten aan te trekken. Expertkennis en ervaring moeten het soms afleggen tegen de praktische beslommeringen van prospectie, contractering, projectmanagement. De zp’er kan daarvoor terugvallen op een waaier aan intermediairen of ook – en in toenemende mate – op de opdrachtgevers zelf. Toch vergt het energie om niet roemloos in het onbekende te verdwijnen.

Programma: 

19u00 Onthaal en kennismaking (met drankje en broodje)

19u30 Verwelkoming door FEDIPRO-bestuur

19u40 – Het zp/freelance-landschap in Vlaanderen (Katrien Penne, onderzoeker SERV- Stichting Innovatie en Arbeid)
Exclusief en in primeur licht Katrien Penne de voorlopige resultaten toe uit haar intensief onderzoek naar de waarom, wat en hoe van zp’er en freelancers in Vlaanderen.

20u00 – Werken met zelfstandige professionals. Een reflectie uit de praktijk. (Frederik Berckmoes-Joos, Chief Strategy Officer Moore Stephens)

Meer en meer organisaties doen bewust beroep op zelfstandige professionals. Niet alleen kan een organisatie daardoor rekenen op onmiddellijk inzetbare expertise en extra resources, het biedt tevens de gelegenheid om andere samenwerkingsopportuniteiten te verkennen. In bepaalde gevallen kan dat zelfs leiden tot integratie binnen de organisatie.  Frederik Berckmoes-Joos geeft inzicht in de manier waarop Moore Stephens bewust en strategisch inzet op het werken met zelfstandige professionals, en vooral hoe dit tot een waardevolle win-win situatie leidt voor alle betrokken partijen.

20u30 – Waar gaat dat heen met de flexibilisering van de arbeidsmarkt (Hugo-Jan Ruts, Editor-in-Chief, ZiPconomy.nl)
ZiPconomy.nl is in Nederland hét toonaangevende platform waar zp’ers/freelancers, intermediairen (agentschappen) en opdrachtgevers mekaar vinden. Hugo-Jan Ruts deelt als autoriteit op het vlak van flexibel werken graag zijn visie op het spanningsveld tussen deze 3 partijen en de uitdagingen voor de zp’er in het bijzonder. Gegarandeerd inspirerend voor de Belgische ZP’er.

21u00 – Netwerkmoment en receptie

Waar?
Moore Stephens, SMAK Lounge, Deinsesteenweg 114, Gent (Drongen)
Opgelet: beperkt aantal plaatsen – wees er snel bij!

Toegang
Voor FEDIPRO-leden: gratis
Voor niet-leden ZP’ers/ intermediairen/ opdrachtgevers: 85 EUR (excl. btw)

Met dank aan Moore Stephens voor de gastvrijheid en de logistieke ondersteuning.

fedipro_moorestephens

Inschrijvingen zijn afgesloten