FEDIPRO gaat lokaal om professionals nog sterker te binden

FEDIPRO (Federation of Independent Professionals) werkt aan de meest optimale sociaal-economische en professionele omkadering van Zelfstandige Professionals, nl. zelfstandige interim managers, consultants, adviseurs, trainers, coaches en andere dienstverleners. Onder het motto ‘Vrijheid in verbondenheid’ helpt FEDIPRO hen samen te brengen om kennis en ervaring uit te wisselen, maar ook om nieuwe business opportuniteiten te verkennen.

Met een lokaal FEDIPRO event vermijden we tijdverlies voor verplaatsingen en vergroten we de kans om achteraf mekaar terug op te zoeken. We benutten optimaal de kracht van toevallige ontmoetingen: professionals met verschillende achtergronden hebben mekaar vaak meer te bieden dan ze eerst gedacht hebben. Waarom een partner voor een project zoeken aan de andere kant van het land als die ook in uw buurt woont. Bovendien kunnen professionals op die manier ook sterker de lokale markt bespelen.

Hierdoor krijgt de Zelfstandige Professional ondersteuning vanuit een lokaal netwerk van collega-ZP’ers. Terwijl de autonomie en de vrijheid van de zelfstandige professional gevrijwaard blijven, wordt gezocht naar een collectieve win-win situatie. Er wordt daarbij gezocht naar toegevoegde waarde op verschillende niveaus: informatie- en ervaringsuitwisseling, klantenwerving, marketing, beter opdrachtgeverschap, kennismanagement, praktische ondersteuning, enz.

De ‘kick-off’ bestaat uit een korte inspiratiesessie over de uitdagingen voor de zelfstandige kenniswerker in combinatie met een uitgebreid netwerkmoment voor de deelnemers. Bedoeling is om vervolgens een ‘lerend netwerk’ op te richten en periodiek, bijvoorbeeld per kwartaal, samen te komen in een informele setting. Afhankelijk van de interesses en vragen vanuit de groep worden externe sprekers uitgenodigd. Bedrijfsbezoeken of andere groepsactiviteiten zijn eveneens mogelijk. FEDIPRO faciliteert niet enkel de groep, maar biedt ook inhoudelijke ondersteuning (bv. via de kennispartners).

bannerke_1406

Een gedachte over “FEDIPRO gaat lokaal om professionals nog sterker te binden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s