16% van de werkende bevolking in de EU is zelfstandig ondernemer

Het ESDE-rapport, Employment and Social Developments in Europe 2015, is een jaarlijkse evaluatie van de laatste tewerkstellings- en sociale trends, waarin gereflecteerd wordt over toekomstige uitdagingen en mogelijke reacties van het beleid. Het rapport benadrukte het potentieel van zelfstandige arbeid en ondernemerschap om meer banen te creëren. Het ESDE-rapport meldde ook een stijging in de verscheidenheid van arbeidsovereenkomsten (inclusief parttime zelfstandig ondernemerschap) die flexibele werkregelingen, en dus grotere arbeidsparticipatie, mogelijk maken.

In 2014 was 16% van de werkende bevolking in de EU zelfstandig ondernemer. Vergeleken met het jaar 2000 is dat percentage met 2% naar beneden gegaan.

FEDIPRO grafiek ESDE

Onderstaande grafieken geven weer wat de overlevingsgraad is voor zelfstandigen zonder personeel na 1 jaar (cijfers 2012). In België overleeft iets meer dan 90% van de zelfstandigen zonder personeel na 1 jaar. Na 5 jaar blijft slechts iets meer dan 55% van de zelfstandigen zonder personeel over.

Employment and social situation in Europe - Report 2013

Employment and social situation in Europe - Report 2013

Het rapport geeft advies over hoe ze jobcreatie kunnen boosten door zelfstandig ondernemerschap. Je kan grafieken en cijfers inkijken in verband met de ontwikkelingen van zelfstandige ondernemers in Europa van pagina 41 tot pagina 62.

Wil je het volledige rapport inkijken? Vraag het als lid gratis aan via fedipro@2mpact.be.

Via deze link kan je gratis lid worden. 

Als lid ontvang je de nieuwsbrief, kan je de FEDIPRO Essentials (het inspiratieboek voor de zelfstandige professional) aanvragen, kan je deelnemen aan de masterclasses en Power Events van FEDIPRO, enzovoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s