#3 – Je kunt zelfstandig worden door je los te maken van je baas, maar je kunt het alleen maar blijven door je te verbinden met anderen

Dit is de slotzin uit een luchtig maar pertinent artikel uit de Groene Amsterdammer (2/7/2014) over de Ipro’s en het belang om zich te ‘verenigen’. Of ook anders uitgedrukt:

Terwijl we voortdurend worden aangemoedigd om onszelf als een uniek merk op de arbeidsmarkt te manifesteren, ontdekken zelfstandigen en flexwerkers juist het tegenovergestelde. Niet zelfontplooiing, maar lotsverbinding biedt de beste kans op betere arbeidsomstandigheden.

Bron: https://www.groene.nl/artikel/sneue-feitjes-voor-de-vrolijke-yup

Members only: Leden krijgen een uitgebreide samenvatting van het artikel.

Een gedachte over “#3 – Je kunt zelfstandig worden door je los te maken van je baas, maar je kunt het alleen maar blijven door je te verbinden met anderen

  1. Jan Van Aken 22 januari 2016 / 18:35

    Ja, dit is juist. Maaar als je dan uiteindelijk vakgenoten zoekt om echt mee samen te werken: klanten zoeken, projecten oplossen, …, zoals aannemers, accountants, advokaten, architecten (dat zijn de A’s), behangers, bezetters, belastingsadviseurs … dat wel doen, begint iedereen te vertellen hoe verschillend ze zijn en waarom ze liever niet samenwerken.
    Bon, ik blijf positief maar denk, waarom zijn die Scandinaven zoveel pragmatischer …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s